Backa bandet, leva som förr

 

 

Höstdagarna seglar förbi, än ingen kyla i siktet..Nu njuter jag av dimma och dis medan jag försöker styra upp mina idéer. Det är som om naturen drar efter andan nu…förbereder sig för den långa, mörka vintern. Småfåglarnas sång är nästan borta, då de flyttat in i djupare skogar, bara de ihärdiga talgoxarna  som letar material och fett för att klara den kalla årstiden. Någon korp kraxar då och då och påminner mej om att jag är på rätt väg.. . Tyst och stilla. Alla förbereder sig, inställer sig på “överlevnadsmode”. De som kan flyr, flyger till varmare trakter, de allra tuffaste stannar. Om än i ide eller på låga kroppstemperaturer vilande långt nere i marken. Det är nu de sista skrovmålen görs innan man intar den där mjuka, sköna bäddplatsen…De tuffaste tuffa kommer att pulsera fram i djup snö, leta febrilt efter föda och och ta sig fram.

Det är precis det jag önskar göra. Ta mej fram trots motstånd, storm och kyla. Jag önskar gå emot normen. Bo på min gård. Ha höns, får, alpackor, en ko. Kunna spinna och färga mitt egen garn (ge till farmor som är begåvad när det kommer till stickning), få härliga ekologiska tröjor till barnen….smida mina egna smycken, odla min egen mat….en dröm att ha i sikte då resten av världen snurrar alldeles för fort. Jag har lust att skrika ut, dra i nödbromsen innan det är försent. FÅ folk att inse. Man kan göra själv. Man kan ta tillvara mer. Man kan använda igen. Man kan äta fint kött endast på helgen. Gå tillbaka. Backa bandet.  Stoppa upp. Lyssna. Ta in. Spräcka bubblan. Våga släppa på saker. Inte köpa nytt. Återanvända. Jag hoppas innerligt att man mer och mer börjar inse vilken cirkus vi lever i. Jag hoppas fler och fler kan och vågar ta steget bort från karusellen.

Leva enkelt.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *