Som en vårdag…

Klockan åtta smög jag mej in till stallet där två damer tittade på mej storögt, förnöjda med natten frustade de välmående. Se tassade jag vidare ut mot ensilaget och fyllde påsarna med mat…sku jag inte alls förstå mej på månader skulle jag ha sagt; vilken vår morgon! Med den friska ensilage doften i näsan och med morgonsolen sakta stigande på den ljusa himlen kändes det plötsligt som vår. Vilken underbar känsla. Jag riktigt drog på stegen och passade på att dra långa andetag och fylla mitt inre med den här ljuva morgonen. För det var precis vad den var. Ljuv 

Att fylla livet med positiva saker. Vet ni, jag har nyss hittat Marks och Jonas podd så nu lyssnar jag för fullt bakåt på en massa inspelade avsnitt. Jag blir så varm om hjärtat av att höra dem. Varje gång jag hittar såna saker…kan vara en blogg som ger positiv energi, kan vara en podd så suger jag i mej. För vem behöver inte i dessa mörka tider? Energi boost. Så om ni missat deras podd (Mark Levengood och Jonas Gardell) så googlar man bara marks och jonas podd så kan man lyssna  efterhand.

Dagen fortskrider och jag är så glad över mitt nya fågelhus. Jag älskar att få ta del av de små livens liv. Inte bara jag utan också mina barn har jag smittat med mitt genuina fågelintresse. Sen de var små har jag alltid varit noga med att lära skillnad på kråka, korp, råka och kaja. Även småfåglarnas namn säger jag högt.  De ska inte tro att alla stora svarta fåglar är kråkor…eller att alla fiskmåsar är måsar…nej, det finns skrattmås, trut, tärna osv. Hade en barn bok om fåglar och deras ägg med vackra illustrationer när jag var liten och därav föddes nog ett intresse. Tar nog inte länge innan hönsen är tillbaka här på gården.  

Talgoxarna, titor och mesar trängs för att få ta del av de fettrika nötterna

 

Idag. en ny dag.  Lillen har jag fört till dagis och nu trivs han så bra att det inte är nåt gråt alls vid lämning. 

När man vet att alla trivs på sina nya platser så mår ett modershjärta bra. På tal om moder och hjärta så kommer också mannen hem över helgen…passar på att hämta hem lite saker sådär innan flyttlasset drar hem den 15 december. Så egentligen ska jag nu fortsätta mina skisser på smycken jag funderar på till min kurs….känns som om det inte kommer att vara jätte mycket ostörd tid i helgen.

Så ha en bra dag! Nu ska jag fortsätta skissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *