Hemvete & överraskningar

En skurk! Viskade lilla My. Som bara väntar på att slå ihjäl oss allihop! Ur Farlig midsommar s.38

Livet är spännande…försöker den lilla i magen påminna mej om genom de idoga sparkarna. Det blev väldigt spännande en kväll då jag kom hem och mannen överraskat med hemvete bröd bak så hela köket var fullt av bröd. Trodde då jag drömde. Nöp mig i armen och tänkte för mig själv, det här är nog en engångs företeelse. Men NEJ! Baket har upprepat sig! Han var inne på 4de gången här om kvällen…å det blir bättre och bättre. Ibland överraskas man.

Det tär på krafterna att vara gravid, det gör det. Man vill orka lika som man gjort förut men man inser att man mest hasar omkring och får inte så mycket gjort som man egentligen ville. För som jag sagt tidigare är ju alla idéer kvar men verkstan går lite långsammare om man säger så. Nå, det är mycket som “verkar fixa sig” i teorin, som inte är klart i praktiken. Grejer och djur som ska skaffas. Som ex det där med hönorna. Jag älskar ju fåglar och fjäderfä. Och med ljus och lykta letar jag efter lite ras höns så jag sku få så där vackra, vackra “påskäggen” i olika pasteller lagom till påsk. Nu verkar det som om jag fått kontakt med en på fastlandet, men… har lärt mej den hårda vägen att inte ropa hej innan hönsen är hemma. Men jag hoppas, jag hoppas så innerligt att jag snart har tre olika grupper höns här på gården. Åtminstone brown chick som jag har nu ( ni vet de där samma bruna hönorna som de har på Mandelmanns) och sen önskar jag mej maraner (en ras från Frankrike) som ger chokladbruna ägg och sen en blå eller grönvärpande ras! Få se, få se. Spännande!

Vad det också verkar så har vi en get klar, återstår att se vad den ska få för sällskap, finns önskemål om vi säger så. =) Väntar ivrigt nu att tjälen sku ta sitt pick och pack och försvinna så vi kunde få ner lite stolpar till hage. Eftersom vi bor på en gård där det huserat strutsar innan har vi kvar lite av detta stängsel och tror att det är precis det man bör använda för de rymningsbenägna getabockarna…(över det kommer de inte om man säger så).

Ibland får man panik när man vet att det finns 1000 saker kvar här på gården att göra innan den blir så där vackert som jag målar upp i mitt inre. Tak som sitter fast (delar av vårt stalltak flög all världens väg i stormen Alfrida och vi väntar ivrigt på svar från försäkringsbolaget så vi får fundera hur man löser det praktiskt och att det är ekonomiskt genomförbart). Nymålade väggar, vita knutar, blomlådor under alla fönster med prunkande grönska…mitt fina konstverk i mitten som ska bestå av en gammal släde full av blomster och i mitten en massa skyltar “fähusboden”, “visthusboden”, “lillstugan”, “silversmedjan” (blir inte klart till denna sommar, det kan ju ge falska förhoppningar), “skafferiet”, “galleri”, “strand”, “hopptorn” å så lite meter anvisningar efter det. Håller också på att planera trädgården för fullt. Vad kan vi odla, vad vill vi ha, vad äter vi osv, osv. Så i träd väg blir det fler äppelträd.. lite äppelodling (dricker mycket äppelmust i detta hus), hallon, havtorn och fler körsbärsträd! Kan det bli för mycket körsbär? Älskar körsbär!! Sen ska det odlas potatis, lök, purjolök, tomat, gurka och chili. Säkert nåt annat med som jag kommer på. Purjon och chilin står i alla fall redan i mitt “inneväxthus” och växer så det knakar.

Har ju oxå ett hemligt projekt (för min man) som jag ska överraska honom med då alla boenden och förråd är klara här. 😀 Det borde gå rätt lätt.. Har tänkt att man sku bygga vårt första (lite större) växthus, fast i snickarboden dvs förlänga långsidan med en massa fönster. Så samlar fönster lite i smyg… 😉 Pardörrar till huset har jag redan fyndat på en auktion i fjol somras. Gäller att planera i sitt stilla sinne… Det är en söder vägg och där blir riktigt varmt och soligt. Så tror det blir bra.. Vi får se. Älskar att ha projekt och att ligga och rita och skissa på mina planer. Å pojkarna ser fram emot att ha sommarjobb här på gården med att rensa och sälja i sin salukärra. Så vi är liksom alla överens och alla jobbar åt samma håll, så det känns bra. Nu ska jag börja forska på nätet i hur man gör då man tar “sticklingar” (heter nog inte så med träd men..) från körsbär och äpple och buskar. För tänker försöka mej på att inte köpa allt nytt…det kostar en förmögenhet och vill ju kunna föröka själv. Tur har man lärt sig lite genom programmet Mandelmanns på tv. 🖤

Ha en trevlig Tisdag allihop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *