Ibland hänger tavlorna snett…En förstörd konstnär ser direkt en sned tavla. Ha, ha. Våra tavlor hängde snett men nu är de tillbaka på rakt…Hade en liten diskussion med barnen och fick igenom lite förslag till förändringar. Resultatet blev tidigare väckning och bäddade sängar.. var liksom inte samma panik i morse. Fast. När skolbilen hade åkt låg det kvar en telefon på gungstolen…en telefon som ska vara med i skolan då den hjälper till monitorering av blodsocker värdet. Så än engång fick denna mamma leverera till skolan efter skolstart. När ska man kunna förvänta sig lite ansvar? Nåja, ett misstag. Glad i alla fall att de lyssnade. Lite stränga tycker de väl att vi är…speciellt äldre killen som anser sig ha rätt att vara uppe längre än till 21 på vardags kvällarna. Men nej. Han får vara vaken, men på sitt rum. Han kan läsa till exempel.

Måste passa på att ta lite foton nu som jag kan se tillbaka på och minnas hur det ska se ut i hemmet… Har blivit inspirerad av Joanna Gaines när det kommer till farm house och inredning och kan tipsa att följa henne på instagram (ni vet de som drar programmet där de renoverar hus på fyran “Fixer upper”.) Hon kan hon. =)


Andas uuuuut. Andas iiiiiin. Nu börjar pulsen anta ett lugnare tempo och jag ser ett klart samband med att huset är i skick och hoppas nu innerligt att mina familjemedlemmar också inser vikten av att ha ett hem i ordning framför kaos (för de är egentligen ganska pedanta, speciellt mannen och den äldsta). Allas välbefinnande hänger definitivt delvis ihop med att huset är städat och i ordning, jag tillåter mej själv att sitta ner med en mugg te och bara vara i stunden. Ta in. Behöver det. Egentligen skulle en till ledig dag sitta fint så jag ännu skulle få komma ut i naturen…Varva ner. För mej och för babyn. Med en moderkaka som sitter alldeles för lågt borde jag lyssna mycket mer på min kropp… Ett balanserande på en tråd..


Det är skillnad på jobb och jobb. Det märker jag tydligt. Hoppar in på två olika ställen som sjukskötare (så länge jag orkar)…och på ena stället förväntas man delta i vården på ett sätt som håller på att bli lite för tungt för mej. Det är kämpigt att stå böjd och dra på spända stödstrumpor på andra människor och…att lyfta och vrida och vända på de äldre. Inte lika tungt fysiskt att sitta mer stilla och dela mediciner till exempel…måste se om jag måste avstå lite av det tyngre jobbet ändå. =( Man får inte vara dum…minns allt för väl hur det gick med graviditeten med mellersta killen…..då tog jag i för hårt och fick bli och ligga ganska tidigt i graviditeten och det är inget att leka med. Det vet jag ju..


Få se hur det ska bli med mina försök till vintersticklingar. Om allt går väl så kommer vi att få fler buskar av hallon, svarta vinbär, fläder, krusbär och mörka vindruvor…Igår fick mina skott komma i luckrig jord i krukor och ska nu stå svalt ända till halva sommaren då de hoppeligen fått rötter och kan planteras ut. Risken finns förstås att jag glömmer bort dem och glömmer vattna! Haha måste skriva upp kom ihåg text på min kritvägg. =)

Usch det blev spretigt detta inlägg. =D Nu ska jag iväg på jobb. Å på vägen planera vad vi ska odla här hemma för att bli mer och mer självförsöjande….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *