Härliga vår!

Andas. En dag ledig. Å andra sidan så är det inte längre fullt så kämpigt att ta sig på jobb i ottan när morgnarna ljusnar och ibland bjuder på härliga soluppgångar.. Jobbar extremt mycket nu. Det är sådan enorm brist inom vården att det bara är att vraka och välja turer och du kan jobba 100% eller 200% om du vill..För mycket känns det faktiskt som ibland. Kör ibland dubbla pass, när jag liksom ändå är på g…. Kör söndagar. Kvällar. Det mesta jag orkar med. B ser tröttare och tröttare ut för varje dag som går, eftersom han blir med allt nattvak med blodsockret nu.. men är jag ledig en dag (som idag) ja, då tar jag förstås natten. Ombytta roller kan man lugnt säga. Å ibland känns det som om det var just precis det som var meningen. Det var jag som var ensam med barn, hus och hem från maj- dec och nu fick han kliva in som pappa med ordentliga tag. Ta igen det han missade.


Fast….jo…kan man ju nog med facit i hand säga att jag har snäppet bättre simultanförmåga. 😉 Just när det kommer till hem, städning och bykning iaf. B brukar försvara sig med att han “prioriterar”..ha,ha. Nåjo. Jag är nöjd så länge han får det å fungera. Har sänkt ribban när det kommer till hus och hem. Inser att jag får städa å tvätta på mina lediga dagar. Det som lider mest nu är vårt sociala liv som inte existerar. Alls. Så ber om ursäkt att vi nu är väldigt dåliga att höra av oss till någon överhuvudtaget. Men ibland åker man 06:30 och kommer hem 22.15 och då är man rätt trött.

Men jag är nöjd. Nöjd att cirkusen överhuvudtaget går runt. Alls. Jag inser att B har fullt tillräckligt ändå…han jobbar när barnen är i skolan. Med denna gård. I skogen finns massor av jobb. Stockarna (sviterna från Alfrida stormen) ska vara klara i slutet av denna månad eller var det början av nästa…(dvs om man ska sälja dem och få betalt) …samtidigt tickar tiden här för gården…Den måste vara i prima skick inför sommaren då sommargästerna börjar komma. Så det är lite fix. Å kanske inte så lite. Det är plåtar som fortfarande fattas från ladugårdstaket (har nu fått svar från försäkrings bolaget…. å surprise, surprise, det är som alltid, att tillräckligt gammalt så täcker knappt försäkringen alls.) Det är mål jobb. Planteringar. Skyltar. Byggande. Förråd. Ja, jag tror jag radade upp allting i förra inlägget. Har tagit paus från mitt skapande för att hinna med allt.. men så länge jag vet att det bara är temporärt så må det gå. Bara nu innan sommaren. Hoppas ändå hinna få nåt nytt i konstväg under juni månad till sommargalleriet. Men nu måste det vänta. Vänta tills allt är uppbyggt som vi vill ha det. Sen ska jag luta mej tillbaka och njuta. När barnet är fött, gården är “klar” så ska vi ta sommar och strosa omkring med vagnen och spendera dagar på stranden. Bara ta det lugnt och njuta. Njuta i motvikt till all stress vi utsatte oss för våren 2019. Jag väntar….


Ibland, bara ibland…händer det…att vädret inte alls inbjuder till utevistelse och om man mot för modan har lite energi i kroppen så kan man få till lite storbak. Underlättar liksom veckans gång…andra gången i mitt liv jag gjorde karelska piroger. En hel drös och frös ner. Det är ju rätt enkelt egentligen och gröten kokar ju mer eller mindre sig själv i en grötkastrull. Så ibland….nångång iblaaaand tittar husmor fram 😉 Det händer.

Nåja, idag ska trädgårdsmästaren titta fram. Om det projektet blir det next time.

Ha det gott alla! Trevlig Måndag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *