Badbalja och gårdsliv

En ledig vecka har just gått, behöver jag säga att den var välbehövlig? Har inte gjort annat än sålt min själ den senaste tiden…jobb, jobb, jobb…så när det plötsligt var en tom vecka så höll jag hårt fast i den. Har varit en hel del pyssel på gården och deadlines kryper allt närmare..på påsk ska lillstugan och visthusbod provas. Så vi har tid på oss att åtgärda eventuella brister tills säsongen drar igång.. Då kommer nämligen moster med barn och min mamma med man på besök.

Getabockshagen är klar och i skrivandets stund sitter vi på skärgårdsfärjan för att hämta hem get och höns från västra Nyland. Bocken kommer från ett hem som heter Skeppsdals family och där driver de en djurgård där de tar om hand om hittedjur och andra stackars djur som farit illa och är i behov av nytt hem. Även mina engelska och franska höns kommer från en gård där i närheten. Ska bli riktigt roligt med lite mer liv på vår gård. Som sällskap till geten ska vår ponny få gå ett par veckor tills det blir utökning med åländska killingar (de ska bara växa lite till)…kommer dö sötdöden då de kommer! Finns det nåt härligare än små baby killingar?? Guuuuud….


Passar också på att ta lite ensam tid nu (vad passar bättre än när mannens födelsedag står bakom knuten) och tar en natt på Svartå slott. Det som harmar mest nu är att jag lyckades lämna kameran hemma….min mobiltelefon kamera har sett sina bästa dagar om man säger så….men får bli lite dålig foton med den nu ändå därifrån. Svartå slott är riktigt fint (har lite minnen från krokarna där omkring eftersom jag engång i tiden sällskapade med en man därifrån) men har aldrig sovit där…..så hoppas få se den vita damen eller höra lite paranormala fenomen som sägs husera där. ♡

Härliga, gamla badbalja som jag hittade på vinden på lillstugan kom äntligen ut därifrån och användes första gången av den lille igår kväll. Lycka!!♡

Återkommer imorgon med inlägg från natten på Svartå slott .♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *