Hösten kommer med trädgårdsdrömmar…

Höst, höst välkommen… Det är nåt stillsamt med hösten som någon slår med trollspöet och havet blir blankt, dimmigt och kallt…

Storm, lugn, storm… det är hösten, hösten som jag älskar. Tid till reflektion, tid till planering, tid för bär och svampplock i en oslagbar natur….Det låter ju i alla fall trevligt. Å bra om man någon dag hinner in i skogen en timme eller två…

För mej väntar planering och plantering inkommande vecka. Älskar att planera och rita upp i mitt häfte hur det ska bli, slutprodukten liksom. Det kan då gälla min konst, trädgård, byggprojekt etc. etc. Nu just försöker jag lite rita upp trädgården hur det ska arta sig. Släpar växter härifrån och därifrån (nu från min mamma i Borgå) sen skissar jag i mitt häfte lite hur jag tänker mej trädgården och så påtar jag ner allting som jag släpat hem.. nu har jag endel blommor, buskar, rosor, träd och hallon med mej. Har redan hållit på där hemma och gräva och ta skott från buxbomshäcken till nya häckar etc. Vill skapa en härlig trädgård! Försöka “plocka upp” trädgårdsideerna från där de blev innan utlandsflytten.

Vill skapa gångar, häckar, konstverk allt noga genomtänkt. Vill skapa en trädgård full av liv och upplevelser! En trädgård där du kan känna olika saker. Åh, har så mkt funderingar och ideér. Fyndar på hösten nedsatta växter (nu några buskhortensior) och försöker se framför mej olika kombinationer.. det jag har lärt mej är att mycket av samma sort alltid är att föredra.. då blir det inte så plottrigt.

Innan jag uppnår mina drömmars trädgård (vilket innebär rensa, flytta, gräva och bära i mängd och massor) kommer jag nog själv att gå med käpp på mina grusgångar (tänk bara hur många år en buxbomhäck tar på sig.. fler års projekt alltså).

Men finns det något vackrare än mörkgrön buxbom och rosor och tulpaner på våren? Enligt mej måste det finnas mycket buxbom, thujor, rosor, klematis, hortensia….blåregn, syren, jasmin och murgröna. Det finns så mycket fint att man blir tokig..

Så bara jag nu kommer tillbaka till ön så ska det påtas ner diverse växter i trädgården.♡ Kom gärna med tips om andra härliga kombinationer man måste ha i sin trädgård!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *