Medan ruljansen på gården fortsätter…

Bläddrade i “världen enligt muminmamman” för att hitta något lämpligt citat som kunde symbolisera vardagen, men fick snabbt sätta bort den. Allt för harmoniskt. Visst gör jag typiska “mumin-mamma” grejer (kokar sylt, lagar saft osv) men på nåt vis inte alls så harmoniskt som hon. Så tror jag hoppar till boken “Världen enligt Sniff” istället och ser om jag finner lycka där. ” Vänta! skrek sniff. Lämna mig inte ensam!” passar bättre nu idag, känner jag.

Herre-Gud. Fast. Idag känns det okej. Igår såg jag min man djupt i ögonen och frågade “vilken väljer du? övre eller nedrevåningen?” HELA huset var en enda röra. Om en oväntad gäst dykt upp hade de sakteligen fått backa ut och fundera på om allt stod rätt till där på Westergårds. Vilken röra! Vilken gräslig röra! Gympagrejer, våta handdukar, en trappa fylld av leksaker, en övrevåning som ser ut som om en bomb donerat fulla av leksaker. Överallt, allt, allt saker som blivit påbörjade men inte avslutade. Bykhög som vikts till hälften, sockor som sorterats till hälften….ja ni förstår. HERRE GUD. Asså. Jo, idag känns det bättre. Men det gick precis hela dagen igår åt att städa och fixa. När klockan var middag kl. 18 och barnen fått äta gårdagens rester såg vi igen på varann (för andra gången) och konstaterade….vem gör omelett? Sen tillredde min man världens goaste omelett! Där fick han verkligen till det! Sådär satt vi sen ensamma (!) kring matbordet och såg på varann och drack en öl till middagen…nästan så man inte ville stiga upp.

Så idag är det rätt bra. Huset städat, barnen på skola och i dagis, mannen på jobb och en minsting som sover i vagnen. Jag andas. Ev. att jag ska hinna få in lite blommor på borden och kanske nerpåtat de sista tulpanlökarna…

Det är rätt jobbigt tidvis med min ADHD eftersom idéerna kommer som blixtrar och jag har svårt att sålla. Så jag skriver mina listor…men är inte övertygad om att det är enbart hälsosamt och positivt. Ibland så stressar dessa listor mej….och då kan det gå några dagar utan listor och det flyter på tills jag igen inser att jag inte fått nåt gjort och återgår därmed till listorna…

Dagarna går (ändå, lustigt nog) barnen växer så det knakar…byter klädstorlekar och klickar hem begagnade kläder (enda rätta med dagens miljötänk) hela tiden känns det som…och någonstans vill man skrika!! Vänta!! Väx inte så fort!! Medan ruljansen med gården fortsätter…

Hönsburar som ska städas (hela tiden känns det som, skit-hönor). Kycklingar som ska pallras med (kokas gröt, ges mjölkprodukter, protein etc,etc så de växer som de ska liksom). Getter som står och bräker så man tror de har nåt fel ibland! (Fast efter samtal med get-gurun så beror det nog på att de ibland brunstar och oxå är väldigt sociala). För hö har de. Sly hämtas, iof tror jag ibland de tigger efter de, speciellt när vi tar hästen Bob och far iväg med kärran då liksom vet det, att nu snart kommer det mat. Tror också det blir bättre på den punkten då de kommer till sin stora skogshage.


Å vi funderar och dividerar (runt varje middag känns det som) hur vi ska göra med gården.. Idéer bollas, var ska det utvecklas, vad behöver det tänkas på. En sak är i alla fall klar. Getflickorna ska få åka på honeymoon den 10.10. Där stannar de sedan några dagar och så hoppas vi på små söta killingar nästa vår! Så under oktober månad är nu get och höns stallet viktigast att vi får till, likaså vindskydd för hästarna, som trivs bäst att vara ute. Därefter hoppas vi hinna stängsla in hela berget så getterna äääääntligen ska få komma till den slyskog som de så ska trivas i. Ja,livet på en gård med djur innebär en hel del arbete och snart börjar mannen pendla till stan igen några gånger i veckan och då vet jag inte riktigt hur vi ska organisera här för att få allt och fungera med en liten baby. Nå. det är först på våren mot sommaren som getternas mjölkning ska påbörjas och det är då vi verkligen behöver få till rutiner. Får väl stiga upp i ottan INNAN mannen åker och fixa getterna, inte vet jag, får se. På nåt vis ska vi nog lösa det.

Ha en bra tisdag! (för det är väl tisdag?) 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *