Lugnet har lagt sig…

Plötsligt infann sig ett lugn…som i ett lugn före stormen…

“Det är vackert, sa mamman för sig själv. Vackert och besynnerligt. Nu när jag hinner känna efter är det hela ganska underbart. Men jag undrar om han blir sårad om jag sover ett slag i båten. “ur pappan och havet s.25

Alltså..listan börjar faktiskt ta slut. Saker som ska göras är liksom i full gång och jag ser att djuren får det bra. Det är viktigast. Inga djur ska behöva frysa i vinter. De ska få komma in. Nu just gjuts det golv för getterna, fast de helst vill vara utomhus så måste det finnas en plats för dem inne då vintern bråkar som mest. För att inte tala om de små killingarna vi hoppas på att få nästa vår. De måste få komma till i torr halm inomhus. Så hur vi riktigt ska möblera om med djuren blir att se, men alla djur får det bra och ingen liten en ska behöva frysa. Sen återstår bara att hålla utkik efter småhus (lekstugor och dyl) som ska få hjul och bli till flyttbara sommarhus för hönsen. Det är inte illa, att vara höna och ha en villa och en sommarstuga. 😉

Snart vet ni kommer bocken, på torsdag kväll anländer han, hoppas tjejerna ska blir överlyckliga till motsats till kastrerade Micko…hm. Få se hur det ska gå. Vilken cirkus det ska bli. Antagligen får vi ta Micko bort och titta på kalaset från andra sidan stängslet, stackarn. Men är man utan fungerande apparat så är man. Stackarn. Så kan det gå.


Snart blir det också dop för vår lilla fröken. Nästa lördag rättare sagt. Då anländer familjen från fastlandet och Belle ska få bli en medlem av församlingen och få sitt namn, riktigt på riktigt. Prästen har vi redan pratat med och jag har lite smått börjat fundera vad jag ska bjuda på. Lite sent kan någon tycka. Har ju aldrig varit någon som tar stress långt i förväg utan jag vaknar ofta upp rätt sent och så är jag intensiv ett par dagar och sen är det klart. Det är ju precis så uppskruvat och svårt man gör det.. Att det sen alltid är kaos timmen innan festen ska till är ju allmänt känt i vårt hus. Innan allt och alla liksom hittat sitt och bordet dukats. Den här gången gör vi ändå så att vi först firar i kyrkan med gud därefter på församlingshemmet. För hur jag än vill ha in tjugofem personer i vårt hus så saknar jag forfarande den här utbyggnaden jag gått och pratat om i snart åratal känns det som. Sen får familjen ta nån kvällsbit här hemma hos oss på kvällen. Så. Så tror jag det får bli.

Efter dopet ska jag igen ta itu med en målning (nu kommer jag på att jag i helgen sku behöva ta tag i mitt gjutande och få till det andra hästhuvudet till grindstolpen så jag kan lägga ner det sen tills nästa vår). Har fått en beställning, en sextioårs present ska det bli. En avmålning av sextioåringens häst. Det kommer att passa fint nu när jag är mammaledig med ett beställningsjobb eftersom fantasin inte frodas något nämnvärt.

Klockan är halv tre nu och hon sussar fortfarande den lilla sessan. Hmm..när lade jag ut henne i vagnen, få se, jo det var 10.30…vad kan man önska mer än en unge som sover gott? =) Ha det gott! Glad onsdag och njut av stunden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *